Glutenvrije MonChou taart

Wie Hannah
Gelegenheid ZWOEG 2021
Type Gebak
Aantal personen ca. 8
Bereidingstijd 30 min en +/- 2 uur in de koelkast

Ingrediënten

300 gram glutenvrije chocoladekoekjes,
125 gram gesmolten boter,

200 gram MonChou,
250 ml slagroom,
1 zakje klopfix,
2 blaadjes gelatine,
100 gram suiker + 2 el suiker,
1 zakje vanillesuiker,
1 citroen,
1 pot kersen vlaaivulling (560 gram)

Bereidingswijze

Maal de koekjes fijn met een keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel de het koekjesmengsel over de bodem. Druk het plat met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem afkoelen in de koelkast.

Laat de gelatinebladen weken in koud water. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker, 2 el suiker, en klopfix stijf. Doe MonChou, citroenrasp en 100 gram suiker in een andere kom. Mix dit tot een romig mengsel. Doe het vocht van een halve citroen in een steelpan en verwarm dit. Voeg eventueel een eetlepel water toe tot de bodem van de pan bedekt is met vocht. Haal de pan van het vuur en los de gelatine op in het vocht. Giet dan de gelatine bij de het roomkaasmengsel en mix dit erdoor. Doe vervolgens de slagroom bij de roomkaas en spatel de mengsels door elkaar. Giet de MonChou over de koekjesbodem, laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Als de taart is opgesteven verdeel je de vlaaivulling over de MonChou.