Glutenvrije karamel-appeltaartcake

Wie Hannah
Gelegenheid ZWOEG 2021
Type Gebak
Aantal personen ca. 8
Bereidingstijd 45 minuten + 30 minuten oven voor een springvorm van 24 cm doorsnee

Ingrediënten

150 gram glutenvrij wit meel,
2 eieren,
100 gram suiker,
1/2 el bakpoeder,
50 gram gesmolten boter,
Snuf zout,
1 el kaneel,
2 (kleine) appels,
100 gram (glutenvrije) fudge + 40 gram fudge voor de topping

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de suiker en de eieren door elkaar met de keukenmachine. Voeg meel, bakpoeder en zout toe. Klop dit erdoor. Smelt dan de boter in een steelpan of met de magnetron, klop dit ook door het mengsel. Bedek de bodem van de springvorm met een bakpapiertje en vet de randen in met boter. Giet het cakebeslag in de springvorm. Schil de appel, snijd het in blokjes en verdeel de kaneel over de stukjes appel. Snijd de fudge in kleinere blokjes. Verdeel de fudge en appel over de cake, druk de stukjes een beetje in het beslag. Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Also de cake is afgekoeld ga je verder met de topping. Smelt een deel van de fudge in een steelpan, blijf goed roeren tot de fudge is gesmolten. Besprenkel de gesmolten fudge over de cake en verdeel de laatste fudge in kleine blokjes over de cake.


Geef een reactie